Opleidingen

Vrachtwagen rijbewijs halen?

Vrachtwagenrijbewijs C is het rijbewijs voor een vrachtwagen vanaf 3500 kg. Wanneer je beroepsmatig wilt chaufferen moet je het vrachtwagen rijbewijs halen in combinatie met Code 95. Voor het rijbewijs C geldt wel dat je minimaal 21 jaar moet zijn. Maar ben je jonger dan 21 jaar? Dan kun je het vrachtwagen rijbewijs tóch halen, maar dan in combinatie met Code 95. Kortom, best ingewikkeld maar onze instructeur kan er alles over vertellen. Bij Rijnberg Opleidingen BV kun je het vrachtwagenrijbewijs halen, mét of zonder Code 95.

Er zijn dus twee opleidingstrajecten mogelijk:

 1. Het traject 'rijbewijs C'
 2. Het traject 'rijbewijs C met vakbekwaamheid'

In het traject 'rijbewijs C' wordt er vanuit gegaan dat alleen rijbewijscategorie C nodig is en niet de vakbekwaamheid. Dit traject kunt u volgen als u rijbewijs C wilt behalen om bijvoorbeeld een camper te mogen besturen. Ook als u minder dan 12 uur in een week een vrachtauto bestuurt, hoeft u in bepaalde gevallen niet vakbekwaam te zijn.

In het traject 'rijbewijs met vakbekwaamheid' krijgt u aan het eind van het traject het rijbewijs C en de aantekening vakbekwaamheid.

Wat is het verschil in opleiding en examens tussen traject 1 en 2?

Traject 1: alleen rijbewijs C    

 • Theorie-examen RV1:  verkeer en techniek,  50 vragen
 • Theorie-examen R2C:  administratieve zaken,  40 vragen
 • Praktijkexamen met de vrachtauto

Traject 2: rijbewijs C met vakbekwaamheid

 • Theorie-examen RV1:  verkeer en techniek,  50 vragen
 • Theorie-examen V2C:  administratieve zaken,  50 vragen
 • Theorie-examen V3C:  3 cases met elk 15 vragen
 • Praktijktoets 'Besloten terrein'
 • Praktijktoets 'Praktische toets'
 • Praktijkexamen met de vrachtauto

 

Proefles vrachtwagenrijbewijs

We willen de vrachtwagenrijopleiding graag zo gunstig maar ook zo realistisch mogelijk voor je maken. Maar de ene chauffeur is de andere niet. Daarom is het van belang dat we goed inschatten hoeveel rijlessen je nodig hebt. Een proefles geeft ons een prima indicatie van jouw kunnen. Aan de hand van deze proefles kunnen we vervolgens een gepaste offerte doen. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.

 

Baangarantie mét volledige financiering

Je vrachtwagen rijbewijs halen en meteen daarna aan de slag als chauffeur? Rijnberg Opleidingen BV maakt dat voor je mogelijk! We bieden je de opleiding rijbewijs C + CE + code 95 aan met baangarantie en volledige financiering. Daarmee wordt het wel heel interessant! Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.